The Christmarx Tapes


(Enregistraments sonors del recorregut de la música industrial, experimental i d’avantguarda en el darrer sospir del segle XX)

#1 (1990) . #2 (1991) . #3 (1992) . #4 (1993) . #5 (1994) . #6 (1995) . #7 (1996) . #8 (1997) . #9 (1999)Bitting Merry Melodies ’94 . Ultrachristmarx ’94 . That’s Entertainment ’00.

A finals de 1990, xmarx, coneixedor que la música que sonava al marx bar representava una anomalia a la Barcelona del moment, va pensar en obsequiar (o molestar) als incondicionals que el freqüentaven amb un enregistrament compilatori en format cassette que lliurava personalment com a corrosiu regal nadalenc.
La idea de donar a conèixer ¨altres músiques¨ va persistir durant tota una dècada donant lloc a la col.lecció The Christmarx Tapes.


Christmarx Tape #1 (1990)
I HATE THE MAN WHO RUNS THIS BAR
90christmarx1Aquesta cinta, amb el títol extret d’una cançó d’Eugene Chadbourne, és el primer recopilatori que van rebre els incondicionals del marx bar com present nadalenc. Es tractava d’una selecció dels temes més rellevants editats l’any sortint entre els quals apareixien doloroses incursions sonores recordant tan assenyalades dates.
Aquest és l’únic Christmarx Tape que es va realitzar sense taula de mescles, tallant els temes un darrere l’altre. El tiratge va ser de 30 còpies.

I Hate the Man who Runs this Bar

 

Christmarx Tape #2 (1991)
SUBURBAN MARX MIX NOISE
91christmarx2En aquest segon lliurament (el títol fa referència als MaxMix que vomitava la ràdio i televisió del moment) s’aprecien barreges de sons orquestrades per irrompre entre els temes que sonaven al marx bar; i es distingeix una característica que acompanyarà a la resta de Christmarx Tapes, la cara A és estrident, la B suau.
El tiratge va ser de 50 còpies personalitzades en las quals s’escrivia el nom del destinatari a la portada i per primer cop algunes d’elles van ser enviades via correu a aquells acòlits que residien a l’estranger
.

Suburban Marx Mix Noise (A Side)

Je T’aime (B Side)

 

Christmarx Tape #3 (1992)
´92 SCREAM MIX
92christmarx3Aquesta tercera cinta és la que consolida el format Christmarx Tapes amb 2 parts molt diferenciades expressades en el seu propi títol. La cara A ofereix una selecció de temes de l’any cada un secundat per un interludi (elaborades mescles irreverents), mentre que la B es defineix com a soundtrack de morbositats intimistes.
El tiratge va ser de 66 còpies numerades.

’92 Scream Mix (A side)

In Heaven (B Side)

 

Christmarx Tape #4 (1993)
THE FAUST HOLE REMIX
93christmarx4En honor a la bèstia que custodiava el marx bar es va titular així aquest quart lliurament en el qual es van incloure temes de formacions residents a Barcelona com Macromassa o els re-editats Mars de Mark Cunningham.
El tiratge va ser de 75 còpies numerades.

The Faust Hole Remix (A side)

Strangers in the Night (B Side)

 

marx 7è aniversari tape (1994)
BITING MERRY MELODIES
bitingAl marge dels Christmarx Tapes i amb motiu del setè aniversari del marx bar es va fer aquesta aberrant barreja de les músiques que havien sonat fins llavors. En un cinta de 60 minuts tindrien d’aparèixer més de 140 tracks i es va fer punxant vinils a tota pressa sense obeir ètica ni estètica.
Aquest anòmal enregistrament va ser posteriorment emès en programes de ràdios com Ràdio Pica per al sofriment dels seus oients.
El tiratge va ser de 42 còpies numerades.

Biting Merry Melodies

 

Christmarx Tape #5 (1994)
FETAL MARXPERIMENT
94christmarx5L’edició de 1994 va ser doble, per una banda la cinta corresponent a l’any (Fetal MarXperiment) en la qual destaquen mescles amb enregistraments de «l’ambient» del marx bar la nit de Halloween i per altra el lliurament només per acòlits de la inaudible Ultrachristmarx, remix dels mixeds apareguts en els Christmarx Tapes fins llavors.
El tiratge de Fetal MarXperiment va ser de 94 còpies numerades, tantes com la terminació de l’any, i així seria en els seguents lliuraments.

Fetal MarXperiment (A Side)

Gemec del Nadó Assassí (B side)

 

Christmarx Tape #5 II (1994)
ULTRACHRISTMARX
94ultrachristmarx5Aquest va ser un malaltís lliurament adjunt de FetalMarXperiment amb motiu del cinquè aniversari dels Christmarx Tapes i que constava d’una part en la qual es remesclaven tots els interludis apareguts en els Christmarx Tapes fins el moment i per altra es barrejaven tots els tracks apareguts a les cares B.
Es va fer un tiratge només per iniciats de 25 còpies numerades.

Ultrachristmarx (A side)

Ultrachristmarx (B side)

 

Christmarx Tape #6 (1995)
VIAJE AL FONDO DEL MARX
95christmarx6Aquest sisè lliurament es caracteritza per la incursió de la guitarra de xmarx en els seus ja acostumats mixeds entre temes i per una cara B ornamentada de música clàssica.
El tiratge va ser de 95 còpies numerades.

Voyage Marx Mix (A side)

Moho Mix (B side)

 

Christmarx Tape #7 (1996)
RADIO MIEDO
96christmarx7Potser el més representatiu dels Christmarx Tapes, aquesta setena entrega compta amb aparicions de formacions barcelonines com Juan Crek, Alien Mar o Audiopeste, al marge de les incursions de veu, guitar & effects en forma de interludi de xmarx.
El seu tiratge va ser de 96 còpies numerades i l’enviament de la cinta per correu a destinataris de llunyana residència va ser el major fins a la data arribant a ciutats com Berlín, Amsterdam, San Francisco, Santiago de Xile, Hong Kong, etc …

Radio Miedo (A Side)

No Estoy (B Side)

 

Christmarx Tape #8 (1997)
MARX ATTACK!
97christmarx8La vuitena entrega és sens dubte la més ¨assequible¨ realçada per les aportacions dels ¨barcelonins¨ Mark Cunningham i Jakob Draminsky. La cara B ofereix una temàtica més ètnica de l’habitual.
Es va fer un tiratge de unes 60 còpies numerades.

Marx Attack! (A Side)

Marx Attack! (B Side)

 

Christmarx Tape #9 (1999)
MANIPULACTION 99
99christmarx9Diversos estudis teoritzen sense posar-se d’acord sobre el perquè de l’absència del Christmarx Tape el 1988.
Però el 1999 apareix aquesta novena entrega carregada de mixeds sense treva en què es va descartar el format de «tranquil.la» cara B.
Músiques d’habituals que freqüentaven el marx bar com Vainio Vaisanen, Raeo, Antón Ignorant o Victor Nubla conformen aquest Top 13 del 1998-1999.
Es va fer un tiratge de 99 còpies numerades i va ser editat en format Cd per Hazard Records.
Aquest és considerat l’últim Christmarx Tape en la seva idea original (selecció de temes de l’any embrutits amb desequilibrats mixeds) ja que els quatre que el van succeir (publicats en format Cd a Hazard Records són exclusivament de música de xmarx.

Manipulaction 99

 

marx 13è aniversari tape (2000)
THAT´S ENTERTAINMENT!
2000orgySense formar part dels Christmarx Tapes, es va inventar aquesta orgia sonora per commemorar el 13è aniversari del marx bar. Una amalgama de músiques resultant de l’aliatge de diferents cançons que en recrean una de sola. Més que barrejades, les diferents formacions musicals que hi apareixen s’incrusten entre si.
Es va fer un tiratge de 50 còpies numerades i va ser editat en format Cd a Hazard Records.

That’s Entertainment!

 
UP

2 respuestas to “The Christmarx Tapes”

  1. juandedosdos Says:

    Vendo Cassettes Originales — 500 eu cada una- las tengo todas–todo el lote por 3000 eu-solo hoy- me costó muchos whiskies. Juan

  2. 20milleguasviajesubmarino Says:

    ¡ Fantástica entrega completa Xavi !! Te has dado a lo largo de los años tamaño y fantástico trabajo , esfuerzo y ¡ pasión ! COMO NO AGRADECERLO ¡

Deja un comentario